Tafeltjes vol troost

Speciaal voor TAFELS VOL TROOST is er een tafeltje ontworpen door vormgever Taco Regtien. Veel in Hout, de houtwerkplaats van Heliomare in Heemskerk, heeft tientallen van deze tafeltjes vervaardigd van steiger – en berkenhout. Het tafeltje of omgekeerd een ‘bakkie troost’ is ingezet als icoon van het project en o.a. gebruikt voor mini-exposities in de buurt en als inspiratie bij een aantal workshops. Daarnaast zijn de tafeltjes ingezet als bouwstenen voor de tentoonstelling. De tafeltjes zijn te koop bij Heliomare.

Jimmy, cliënt bij Veel in Hout, was hoofdverantwoordelijke van het productieproces. Voor hem was dit de eerste keer dat hij zelfstandig een opdracht ging uitvoeren. Alle tafeltjes zijn onder zijn leiding op maat gezaagd, geschuurd en netjes in elkaar geschroefd. In het begin vond hij het wel spannend, maar daarna heeft hij er erg van genoten en zelfvertrouwen door gekregen. Op de opening van de tentoonstelling had hij zijn hele familie meegenomen en ze waren allemaal supertrots.
Jimmy:
“Ik heb een eigen productieboek gekregen. Daarin staat stap voor stap met foto’s erbij wat ik moet doen. Ik vind het heel erg leuk om de tafeltjes te maken. Ik maak er ongeveer 15 per dag. Het is een heel precies werkje. Daar ben ik goed in.”

Annelies – secretaresse van het dagcentrum van Heliomare:
“Een van de hoogtepunten van het project vond ik de workshop Bakkie Troost. Onder leiding van Geertje, de docente beeldend, hebben cliënten en buurtbewoners projecttafeltjes veranderd in hun tafeltje vol troost. Jimmy was er ook bij. Hij heeft er echt van genoten op zo’n andere manier met ‘zijn’ tafeltjes aan de slag te gaan.
Taco, de ontwerper van de tafeltjes is inmiddels gevraagd of hij voor Veel in Hout ook andere simpele meubelontwerpen wil ontwerpen, die de cliënten kunnen uitvoeren voor de verkoop.
Ik vind dit een mooi voorbeeld hoe in het project Tafels vol Troost op heel natuurlijke wijze telkens vanuit het ene het andere weer is voortgekomen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s