Opening tentoonstelling

Vrijdag 29 mei 2015  is de tentoonstelling van TAFELS VOL TROOST in OBA Olympisch Kwartier geopend. Er was een grote opkomst van buurtbewoners, cliënten en medewerkers van Heliomare, samenwerkende buurtorganisaties en scholen.
De tentoonstelling is geopend door Sebastiaan Capel, voorzitter bestuurscommissie Stadsdeel Zuid. Deelnemers van de lessen dans, schrijven en beeldend en leerlingen van groep 8 van de Eloutschool gaven een presentatie en Sparc Kitchen / De Regenboog Groep heeft voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd.

Tentoonstelling
Vormgever Rosa van Goudsoever heeft een mooie route door de ruimte van de bibliotheek ontworpen, die een selectie laat zien uit alle kunstwerken die er gedurende het project zijn gemaakt. Hierbij hangen posters die meer vertellen over de achtergrond van het project en het werkproces in de verschillende lessen en activiteiten. Ook zijn er enkele onderdelen in de tentoonstelling, waaraan bezoekers van de bibliotheek een bijdrage kunnen leveren.

Zo heeft Rosa van Goudsoever in de OBA een zogenaamde troostmuur gemaakt zoals ze eerder in de Willem de Zwijgerkerk en in het Hoofdkwartier heeft gedaan. Hier kunnen bibliotheek-bezoekers hun antwoorden toevoegen aan de antwoorden van de eerdere deelnemers. De vraag is:
“Wat maakt jou blij, geeft jou troost?”
Daarnaast hangt er ook een mobile met gevouwen kraanvogels van haiku’s over dagdromen. Ook hier kunnen bezoekers van de bibliotheek hun eigen gedicht aan toevoegen.

Advertenties