LESSEN dans

Er zijn 20 lessen geweest op vrijdagmiddag van 13.30 -15:30 uur

Docent: Marianne Langenegger, zij is dansdocente

Deelnemers en begeleiding: April, Alexandra, Clary, Leen, Eline, Ellie, Florian, Anthony, Myriam, Sijtse, Wilma, Jacqueline, Nita, Kitty, Gré, Angela, Lizette, Myrthe, Helma, Mirjam, Rian, Suzan, Uli, Anna, Stefanie, Mariangela
Muziek/soundscape: Paul

Het allerleukste van troost is dat er weinig voor nodig is: een rode draad, een knipoog, twee handen, een 10-seconden-dans-met-een-servet, het geluid van een pingpong balletje, de geur van sinaasappelschil, de wind, een flits van herkenning. In de danslessen hebben de deelnemers zich hierdoor laten inspireren en zo zijn solo’s, duetten en scènes voor de hele groep ontstaan.

Marianne – docent:
“TAFELS VOL TROOST was voor mij het meest uitdagende project ooit. In het begin was de dansgroep heel klein en wisselend van samenstelling, uiteindelijk zijn we uitgegroeid tot een goede groepsgrootte met fantastische performers. De gemengde groep van cliënten van Heliomare met buurtbewoners, vrijwilligers en stagiaires is bij dans echt een meerwaarde geweest. De buurtbewoners, vrijwilligers en stagiaires waren de “golven” onder de surfplank van de cliënten.
De mentaliteit van de mensen met NAH vind ik bewonderenswaardig. Het zijn echte doorzetters. Ze zijn er al aan gewend om hard te trainen. Ze willen heel graag leren. Het is natuurlijk ook een enorme beloning, als je traint en het lukt dan op een bepaalde manier opeens weer wel om een beweging te doen
Zoals Eline, een van de deelnemers, zei: “ Ik pak mijn kansen, ik heb niets meer te verliezen.”

Lizet – neuropsycholoog/vrijwiliger:
“Dansen kan ook in hele kleine details zitten. We hebben bijvoorbeeld een choreografie gemaakt met onze vingers en die dan weer uitvergroot naar staande bewegingen. De mensen in een rolstoel gaven daarbij de choreografie aan.
Ik ben zelf tot het inzicht gekomen dat dansen niet gaat over goed of slecht. Je kan je lichaam op heel verschillende manieren bewegen en dat kan klein of groot zijn”.

Florian – deelnemer:
“TAFELS VOL TROOST was een fantastisch project. Een waardevol concept zowel voor ons hier bij Heliomare, de buurt maar zeker ook maatschappelijk gezien.
Ik heb heel actief kunnen deelnemen aan dans. Iedereen had een eigen inbreng zowel in de dansvormen als in de muziek. Ik hou van muziek, soms nam ik ook mijn favoriete nummers mee. Het enthousiasme van Marianne was aanstekelijk.
Ik heb nieuwe bewegingen ontdekt, waarvan ik niet wist dat ik die nog kon doen. Er kwamen ook bewegingen terug, die ik lang niet had kunnen doen. Dat was geweldig”.

Gré – vrijwilliger:
“Ik had veel schroom om te bewegen, maar ik ben het gewoon gaan doen. De verscheidenheid aan bewegingen en de leuke groep, maakten het makkelijker om te bewegen. Ik vond de lessen waar de kinderen van de Eloutschool kwamen meedoen ook geweldig. Dat ging zo goed samen.
Ik woon zelf hier in de buurt en ben blij dat ik via TAFELS VOL TROOST als vrijwilliger bij Heliomare terecht ben gekomen. Ik ga niet meer weg!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s